Gezondheidszorg

Brainbalance in (jouw) bedrijf

Brain Balance in de gezondheidszorg

Werken in de gezondheidszorg brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. De gevolgen van een eventuele fout zijn groot, de werktijden zijn onregelmatig en de werkdruk ligt hoog. In dat kader is het geen verrassing dat steeds meer zorgpersoneel door burn-outklachten uitvalt en de personeelstekorten in de sector alsmaar verder oplopen.

Volgens Brain Balance expert Charlotte Labee ligt het probleem echter dieper dan aanwijsbare factoren als stress en werkdruk alleen. Een veelvoorkomende disbalans in de hersenen zorgt namelijk dat zorgpersoneel – net als werknemers in elke andere sector – extra vatbaar is voor dit soort stressoren.

In haar lezing Brain Balance in de gezondheidszorg vertelt Charlotte hoe je als zorgprofessional een optimale breinbalans kunt hervinden. Dit maakt je beter bestendig tegen zware en veranderlijke werkomstandigheden en zorgt bovendien voor een gezonder en gelukkiger leven.

Voor boekingen of informatie aanvragen neem contact op met Quality Bookings

Yannicke van Anen,
+31 (0)36 - 848 11 21

Voorkom een burn-out in 6 stappen

Charlotte is specialist op het gebied van neurowetenschappen en voedingsleer en ervaringsdeskundige op het gebied van stress, mindset en burn-out. En laat dat laatste fenomeen nu net aan een zorgwekkende maatschappelijke opmars bezig zijn. Maar liefst 1 op de 6 werkende mensen krijgt te maken met een vorm van burn-out en in de gezondheidszorg is het risico nog eens extra hoog.

Wisselende diensten, een veranderlijke slaapcyclus en persoonlijke band met patiënten zorgen voor een bijna onmenselijke druk die vroeg of laat tot mentale en fysieke problemen leidt. In haar lezing Brain Balance in de gezondheidszorg helpt Charlotte haar publiek om de symptomen van een burn-out vroegtijdig te herkennen en bestrijden. De sleutel daartoe ligt in de hersenen.

In onze westerse samenleving kampen veel mensen namelijk met een disbalans tussen het rationele en onderbewuste brein. In een sector als de zorg vergroot dit de kans op een burn-out aanzienlijk, zo legt Charlotte in haar lezing uit. Aan de hand van het door haarzelf ontwikkelde Golden Growth model zet ze op inspirerende wijze uiteen hoe de zorgmedewerker in 6 stappen weer in balans kan komen en de ooit zo vurige passie in de zorg kan hervinden.

Deze lezing / workshop is aftrekbaar voor de belasting als ondernemer en zzp-er. Als je medewerker bent dan zijn de meeste werkgevers bereid om te investeren in hun personeel. Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit zijn daarin belangrijke peilers. Check of je werkgever bereid is deze investering in jou te doen.

Lezing over Brain Balance in de gezondheidszorg boeken

De lezing Brain Balance in de gezondheidszorg staat garant voor een boeiende bijeenkomst die aan het denken zet en stimuleert. Als bedreven spreker neemt Charlotte haar publiek mee in een fascinerend betoog dat een antwoord biedt op een prangende en actuele vraag:  hoe zorg je als je in de zorg werkt niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf?

Het inhuren van deze spreker is een aanrader voor elke zorgorganisatie die zich wil laten inspireren op het gebied van actuele thema’s als werkdruk, personeelstekorten en burn-outklachten. Meer informatie over de lezing Brain Balance in de gezondheidszorg? Neem vrijblijvend contact op voor de voorwaarden of om de veelgevraagde spreker Charlotte Labee direct te boeken.

Voor boekingen of informatie aanvragen neem contact op met Quality Bookings

Yannicke van Aanen, +31 (0)36 - 848 11 21

Babs Soares-Scheelings

Open minded en nieuwsgierig ging ik naar de allereerste mindset Talk van Charlotte bij LOT&DAAN in Rotterdam… Charlotte heeft mij gestimuleerd om ook iedere dag bezig te zijn met je mind en dat je deze grijze massa wel degelijk kunt trainen! Als ik naar 5 maanden geleden kijk en naar vandaag – waar ik al niet sta en hoe zij mij hierin heeft geholpen – Wauw! Zo fijn! Ik raad de Mindset Talk, het volgen van Charlotte op haar social media kanalen echt zo aan. Oh ja.. enne de te leuke Mindset kaartjes die wij tijdens de Talk kregen, zitten standaard in mijn tas met de opdrachtjes erop bedacht door Charlotte – Ik doe er iedere dag 1 en sleep ook mijn vriendinnen hierin mee! We gaan met zijn allen naar de volgende Talk!

Babs Soares-Scheelings
Gastvrouw bij TendenzKappers
Michelle van Stijn

Ik heb Charlotte dit jaar leren kennen. Bij onze eerste afspraak was mij binnen 3 minuten duidelijk, Charlotte is niet zomaar een ervaringsdeskundige. Haar drive is echt “de ander” te willen helpen. In drie uur tijd deelt zij helder en duidelijk hoe je direct jezelf kunt resetten naar een nieuwe mindset en gedrag. Een lezing vol kwetsbare kanten van haarzelf, vol humor en een grote interactie met de zaal. Deze lezing is echt interessant voor iedereen zowel mensen hoog in het bedrijfsleven, ondernemers, zorg, gemeente en iedereen die zichzelf een minder stressvol en gezondere mindset gunt. Ik ben echt heel dankbaar dat Charlotte op mijn pad is gekomen.

Michelle van Stijn
Internationaal Sales en Team Trainer, spreker, Interim, Coach, DiSC gecertificeerd, NLP
Wouter Besters

Op 9 september een inspirerende masterclass bij Charlotte gevolgd. Een aanrader voor iedereen die open staat om het maximale uit het leven te halen. De kennis, nieuwe inzichten en vooral de interactie met het publiek deed Charlotte fantastisch. Een warme persoonlijkheid die open staat voor al je vragen. Geen seconde spijt gehad van deze leerzame middag. De opgedane ervaringen al kunnen gebruiken in het dagelijkse leven. Ook als ondernemer heb ik er veel aan gehad om bepaalde situaties beter te kunnen inschatten. Ik kan de masterclass van Charlotte iedereen aanbevelen.

Wouter Besters
The Conversion Department. For Growth.
Michelle Coops

Charlotte is een vrouw die het podium letterlijk ‘rockt’. Ze weet een fascinerend, maar ingewikkeld onderwerp als het brein en stress heel toegankelijk en praktisch te maken. En dat doet ze op een super inspirerende, energieke manier. In alle jaren dat ik Charlotte ken is ze gigantisch gegroeid, maar haar oprechtheid, haar positiviteit en kracht zijn er altijd al geweest. Bovendien is ze voor mij een echte inspiratiebron als het gaat om ‘aanpakken’ en ondernemerschap. Charlotte is sensitief, maar daadkrachtig en is altijd mijn go-to person als ik even overvoerd ben met stress. Naar haar luister ik ook daadwerkelijk ;). Haar talks en trainingen: definitely worth going to!!

Michelle Coops
Rebelicious Business owner of training agency Be a Brand Rebel, Brand Strategy, Storytelling, Persuasion

Charlotte is te boeken voor o.a. bedrijfstrainingen, bedrijfscoaching, lezingen, congres presentaties, netwerkbijeenkomsten, symposia, conferenties, relatiedagen, gebruikersdagen, jaarvergaderingen en prijsuitreikingen.