Landbouw

Brainbalance in (jouw) bedrijf

Brain Balance in de landbouw

Landbouw is wereldwijd verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de menselijke voedselvoorziening. Door groeiende bevolkingsaantallen neemt de vraag naar voedsel nog altijd toe, maar dat geldt in het bijzonder voor de vraag naar specifieke voedingssoorten. Met name de categorie brainfood is populair en belooft de komende jaren alleen maar verder te groeien, voorspelt Charlotte Labee.

Charlotte is naast voedings- en hersenexpert bekend ondernemer, auteur en spreker en geeft aan grote organisaties in de landbouwsector de lezing Brain Balance in de landbouw. In haar presentatie schetst ze een intrigerend beeld van de ontwikkelingen in een consumentenmarkt die steeds kritischer eisen gaat stellen aan voeding en de gebruikte landbouwmethoden. Misschien wel terecht, zo stelt ze. Want weet jij eigenlijk hoe belangrijk voeding is voor je brein?

De invloed van landbouwmethoden op voedingswaarde

Typische brainfoods kennen we allemaal, zoals het aloude studentenhaver dat het concentratievermogen zou bevorderen tijdens het leren voor zware examens. Maar tegenwoordig zien experts brainfood in een steeds bredere context, zo vertelt Charlotte. Het gaat dan namelijk om alle voedingsmiddelen die je brein helpen om in algemene zin goed te functioneren.

Niet alleen het voedingsmiddel zelf, maar ook de manier van verbouwing heeft een grote invloed op het effect ervan op het brein. Onder invloed van factoren zoals klimaatverandering, bodemverarming, teeltprincipes, pesticidengebruik en technologische innovaties kan voeding een waardevolle bouwstof of juist een belasting vormen voor de hersenen.

Voor boekingen of informatie aanvragen neem contact op met Quality Bookings

Yannicke van Anen,
+31 (0)36 - 848 11 21

Brain Balance begint met brainfoods

In haar lezing Brain Balance in de landbouw legt Charlotte uit waarom de juiste voeding voor het brein nog belangrijker is dan voor het lichaam. Aan de hand van unieke voorbeelden licht ze toe hoe voeding door de manier van verbouwen toxisch kan zijn voor de hersenen. Het gevolg: een disbalans in het brein waardoor bepaalde hersenfuncties op den duur niet meer goed kunnen functioneren.

In een aansprekende presentatie betoogt de Brain Balance expert welke voeding voor stress zorgt en welke je als consument beter kunt mijden. Aan de hand van haar zelf ontwikkelde Golden Growth model reikt ze de toehoorders 6 stappen aan om de balans in hun brein in slechts 60 dagen te herstellen.

Deze lezing / workshop is aftrekbaar voor de belasting als ondernemer en zzp-er. Als je medewerker bent dan zijn de meeste werkgevers bereid om te investeren in hun personeel. Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit zijn daarin belangrijke peilers. Check of je werkgever bereid is deze investering in jou te doen.

Lezing over Brain Balance in de landbouw boeken

De lezing Brain Balance in de landbouw is waardevol voor landbouworganisaties die inzien dat er in het consumentenbewustzijn en daaruit voortvloeiend de voedingsmiddelensector een duidelijke verschuiving gaande is. In de toekomst gaat brainfood een steeds grotere rol spelen in de samenleving en in landen als Japan zijn zelfs complete voedingsafdelingen speciaal ingericht voor betere hersenfuncties.

Als cruciale spil in de voedselvoorziening ligt er voor de landbouw een belangrijke taak weggelegd. Op onderhoudende wijze demonstreert spreker Charlotte Labee voor welke beslissingen de sector staat en hoe je als moderne landbouworganisatie kunt inspelen op een veranderende toekomst. Meer weten over de lezing Brain Balance in de landbouw of direct boeken? Neem direct contact op voor meer informatie over de voorwaarden.

Voor boekingen of informatie aanvragen neem contact op met Quality Bookings

Yannicke van Aanen, +31 (0)36 - 848 11 21

Michelle Coops

Charlotte is een vrouw die het podium letterlijk ‘rockt’. Ze weet een fascinerend, maar ingewikkeld onderwerp als het brein en stress heel toegankelijk en praktisch te maken. En dat doet ze op een super inspirerende, energieke manier. In alle jaren dat ik Charlotte ken is ze gigantisch gegroeid, maar haar oprechtheid, haar positiviteit en kracht zijn er altijd al geweest. Bovendien is ze voor mij een echte inspiratiebron als het gaat om ‘aanpakken’ en ondernemerschap. Charlotte is sensitief, maar daadkrachtig en is altijd mijn go-to person als ik even overvoerd ben met stress. Naar haar luister ik ook daadwerkelijk ;). Haar talks en trainingen: definitely worth going to!!

Michelle Coops
Rebelicious Business owner of training agency Be a Brand Rebel, Brand Strategy, Storytelling, Persuasion
Babs Soares-Scheelings

Open minded en nieuwsgierig ging ik naar de allereerste mindset Talk van Charlotte bij LOT&DAAN in Rotterdam… Charlotte heeft mij gestimuleerd om ook iedere dag bezig te zijn met je mind en dat je deze grijze massa wel degelijk kunt trainen! Als ik naar 5 maanden geleden kijk en naar vandaag – waar ik al niet sta en hoe zij mij hierin heeft geholpen – Wauw! Zo fijn! Ik raad de Mindset Talk, het volgen van Charlotte op haar social media kanalen echt zo aan. Oh ja.. enne de te leuke Mindset kaartjes die wij tijdens de Talk kregen, zitten standaard in mijn tas met de opdrachtjes erop bedacht door Charlotte – Ik doe er iedere dag 1 en sleep ook mijn vriendinnen hierin mee! We gaan met zijn allen naar de volgende Talk!

Babs Soares-Scheelings
Gastvrouw bij TendenzKappers
Wouter Besters

Op 9 september een inspirerende masterclass bij Charlotte gevolgd. Een aanrader voor iedereen die open staat om het maximale uit het leven te halen. De kennis, nieuwe inzichten en vooral de interactie met het publiek deed Charlotte fantastisch. Een warme persoonlijkheid die open staat voor al je vragen. Geen seconde spijt gehad van deze leerzame middag. De opgedane ervaringen al kunnen gebruiken in het dagelijkse leven. Ook als ondernemer heb ik er veel aan gehad om bepaalde situaties beter te kunnen inschatten. Ik kan de masterclass van Charlotte iedereen aanbevelen.

Wouter Besters
The Conversion Department. For Growth.
Michelle van Stijn

Ik heb Charlotte dit jaar leren kennen. Bij onze eerste afspraak was mij binnen 3 minuten duidelijk, Charlotte is niet zomaar een ervaringsdeskundige. Haar drive is echt “de ander” te willen helpen. In drie uur tijd deelt zij helder en duidelijk hoe je direct jezelf kunt resetten naar een nieuwe mindset en gedrag. Een lezing vol kwetsbare kanten van haarzelf, vol humor en een grote interactie met de zaal. Deze lezing is echt interessant voor iedereen zowel mensen hoog in het bedrijfsleven, ondernemers, zorg, gemeente en iedereen die zichzelf een minder stressvol en gezondere mindset gunt. Ik ben echt heel dankbaar dat Charlotte op mijn pad is gekomen.

Michelle van Stijn
Internationaal Sales en Team Trainer, spreker, Interim, Coach, DiSC gecertificeerd, NLP

Charlotte is te boeken voor o.a. bedrijfstrainingen, bedrijfscoaching, lezingen, congres presentaties, netwerkbijeenkomsten, symposia, conferenties, relatiedagen, gebruikersdagen, jaarvergaderingen en prijsuitreikingen.