Onderwijs

Brainbalance in (jouw) bedrijf

Brain Balance in het onderwijs

Stakende leraren en torenhoge burn-outcijfers verraden de afgelopen jaren een pijnlijke waarheid in de onderwijssector: de werkdruk is er veel te hoog. Het is dan ook essentieel dat leerkrachten zich hiertegen wapenen, zegt Charlotte Labee. In haar lezing Brain Balance in het onderwijs legt de veelgevraagde spreker uit waarom de sleutel tot de oplossing ligt in de hersenen.

In onze huidige westerse maatschappij is er bij veel mensen sprake van een disbalans in het brein. En dat is precies wat je als docent kwetsbaar maakt voor de grote stress en verantwoordelijkheid die het leraarschap met zich meebrengt. Als gerenommeerd Brain Balance expert en ervaringsdeskundige op het gebied van stress en mindset onthult Charlotte hoe je deze balans zelf kunt herstellen.

Burn-outklachten in het onderwijs

Hoewel de burn-outcijfers onder Nederlandse werknemers in alle sectoren verontrustend zijn, geldt dat in het bijzonder voor die in het onderwijs. Uit onderzoek blijkt dat het onderwijsveld het hoogste burn-outpercentage kent van alle arbeidsmarktsectoren. Maar liefst 1 op de 5 medewerkers ervaart burn-outklachten als gevolg van teveel werkdruk en verantwoordelijkheid.

Hoewel deze klachten in de praktijk niet altijd tot tijdelijke of permanente uitval leiden, zijn de fysieke en mentale gevolgen zorgwekkend. Van chronische zenuwschade tot terugkerende paniekaanvallen en van een verminderde weerstand tot complete emotionele uitputting: de negatieve gevolgen van een burn-out laten zich voelen in alle facetten van het leven.

Voor boekingen of informatie aanvragen neem contact op met Quality Bookings

Yannicke van Anen,
+31 (0)36 - 848 11 21

Hervind je werkplezier in 60 dagen

In haar lezing over Brain Balance in het onderwijs vertelt Charlotte op intrigerende wijze waarom een disbalans in de hersenen ons als mens vatbaar maakt voor burn-outklachten. Maar belangrijker nog: ze reikt ook een concrete oplossing aan in de vorm van een helder 6-stappenplan om binnen 60 dagen in balans te komen en werkplezier in het onderwijs te hervinden.

Want, zo stelt de ervaren spreker een retorische vraag: hoe kun jij leerlingen een gezonde en gebalanceerde ontwikkeling bieden als je zelf niet in balans bent? In de vorm van de door haarzelf ontwikkelde Golden Growth methode biedt Charlotte haar publiek alle benodigde handvatten om voor de klas het voorbeeld te zijn waar je van droomde toen je koos voor een baan in het onderwijs.

Deze lezing / workshop is aftrekbaar voor de belasting als ondernemer en zzp-er. Als je medewerker bent dan zijn de meeste werkgevers bereid om te investeren in hun personeel. Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit zijn daarin belangrijke peilers. Check of je werkgever bereid is deze investering in jou te doen.

Lezing over Brain Balance in het onderwijs boeken

Charlotte inhuren voor een lezing over Brain Balance in het onderwijs is een garantie voor een onderhoudende presentatie boordevol bruikbare informatie. Met een schat een kennis en ervaring op het gebied van neurowetenschappen en voedingsleer weet deze geboren spreker haar publiek eindeloos te boeien met fascinerende inzichten en praktische tips.

Meer weten over de voorwaarden voor een lezing over Brain Balance in het onderwijs? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om Brain Balance expert en spreker Charlotte Labee direct te boeken.

Voor boekingen of informatie aanvragen neem contact op met Quality Bookings

Yannicke van Aanen, +31 (0)36 - 848 11 21

Michelle van Stijn

Ik heb Charlotte dit jaar leren kennen. Bij onze eerste afspraak was mij binnen 3 minuten duidelijk, Charlotte is niet zomaar een ervaringsdeskundige. Haar drive is echt “de ander” te willen helpen. In drie uur tijd deelt zij helder en duidelijk hoe je direct jezelf kunt resetten naar een nieuwe mindset en gedrag. Een lezing vol kwetsbare kanten van haarzelf, vol humor en een grote interactie met de zaal. Deze lezing is echt interessant voor iedereen zowel mensen hoog in het bedrijfsleven, ondernemers, zorg, gemeente en iedereen die zichzelf een minder stressvol en gezondere mindset gunt. Ik ben echt heel dankbaar dat Charlotte op mijn pad is gekomen.

Michelle van Stijn
Internationaal Sales en Team Trainer, spreker, Interim, Coach, DiSC gecertificeerd, NLP
Michelle Coops

Charlotte is een vrouw die het podium letterlijk ‘rockt’. Ze weet een fascinerend, maar ingewikkeld onderwerp als het brein en stress heel toegankelijk en praktisch te maken. En dat doet ze op een super inspirerende, energieke manier. In alle jaren dat ik Charlotte ken is ze gigantisch gegroeid, maar haar oprechtheid, haar positiviteit en kracht zijn er altijd al geweest. Bovendien is ze voor mij een echte inspiratiebron als het gaat om ‘aanpakken’ en ondernemerschap. Charlotte is sensitief, maar daadkrachtig en is altijd mijn go-to person als ik even overvoerd ben met stress. Naar haar luister ik ook daadwerkelijk ;). Haar talks en trainingen: definitely worth going to!!

Michelle Coops
Rebelicious Business owner of training agency Be a Brand Rebel, Brand Strategy, Storytelling, Persuasion
Wouter Besters

Op 9 september een inspirerende masterclass bij Charlotte gevolgd. Een aanrader voor iedereen die open staat om het maximale uit het leven te halen. De kennis, nieuwe inzichten en vooral de interactie met het publiek deed Charlotte fantastisch. Een warme persoonlijkheid die open staat voor al je vragen. Geen seconde spijt gehad van deze leerzame middag. De opgedane ervaringen al kunnen gebruiken in het dagelijkse leven. Ook als ondernemer heb ik er veel aan gehad om bepaalde situaties beter te kunnen inschatten. Ik kan de masterclass van Charlotte iedereen aanbevelen.

Wouter Besters
The Conversion Department. For Growth.
Babs Soares-Scheelings

Open minded en nieuwsgierig ging ik naar de allereerste mindset Talk van Charlotte bij LOT&DAAN in Rotterdam… Charlotte heeft mij gestimuleerd om ook iedere dag bezig te zijn met je mind en dat je deze grijze massa wel degelijk kunt trainen! Als ik naar 5 maanden geleden kijk en naar vandaag – waar ik al niet sta en hoe zij mij hierin heeft geholpen – Wauw! Zo fijn! Ik raad de Mindset Talk, het volgen van Charlotte op haar social media kanalen echt zo aan. Oh ja.. enne de te leuke Mindset kaartjes die wij tijdens de Talk kregen, zitten standaard in mijn tas met de opdrachtjes erop bedacht door Charlotte – Ik doe er iedere dag 1 en sleep ook mijn vriendinnen hierin mee! We gaan met zijn allen naar de volgende Talk!

Babs Soares-Scheelings
Gastvrouw bij TendenzKappers

Charlotte is te boeken voor o.a. bedrijfstrainingen, bedrijfscoaching, lezingen, congres presentaties, netwerkbijeenkomsten, symposia, conferenties, relatiedagen, gebruikersdagen, jaarvergaderingen en prijsuitreikingen.